Noutăți

Cum să alegi furnizorul perfect de servicii voIP

După ce ai aflat beneficiile sistemului de telefonie voice over Internet Protocol (VoIP), cum ar fi costurile scăzute, securizarea și versatilitatea acestuia, sigur ai decis că ar fi bine să optezi și tu pentru implementarea unuia. Următoarea întrebare care vine, după ce decizia a fost luată, este legată de furnizorul de voice IP pe care ar trebui să-l selectezi. Astăzi, putem găsi o mulțime de prestatori ai serviciului dat, chiar și atunci când vorbim despre IP telefonia din Moldova, avem o alegere destul de largă. Ca să-ți simplificăm sarcina, îți propunem o serie de aspecte pe care ar trebui să le iei în calcul, atunci când decizi la ce furnizor vrei să apelezi.

Aspecte generale de care ar trebui să ții cont când alegi furnizorul de servicii VoIP

Metode de comunicare unificate

Dacă inițial comunicarea VoIP se referea doar la conversațiile vocale, astăzi putem să  mai adăugăm în listă apelurile video, emailurile și multe alte posibilități. Toate aceste posibilități reprezintă metodele de comunicare unificate, iar atunci când alegem furnizorul de telefonie IP, trebuie să luăm în calcul acest aspect. Recomandarea este să optezi pentru unul care oferă toate metodele posibile, fie că vorbim despre video, apeluri telefonice, conferințe video, mesaje vocale sau emailuri. Lucrul dat poate ridica eficiența procesului de muncă, întrucât este mult mai comod să ai totul deschis într-o singură fereastră, decât zece aplicații pentru fiecare formă de comunicare.

Verifică dacă te avantajează prețurile

Când vorbim despre serviciile voiceIP, funcționează aceeași regulă ca în cazul altor servicii: mai mulți bani achiți, mai multe posibilități ai. Înainte de a alege tariful, mai bine pune-ți întrebarea dacă ai nevoie de un VoIP gratuit, dar cu un număr limitat de posibilități sau un program plătit, cu un număr de funcții mult mai mare. Când alegi furnizorul ia în calcul pachetele pe care le oferă, cât sunt acestea de flexibile și dacă corespund cerințelor tale. S-ar putea să nu ai nevoie de evaluarea calității apelului la finalul conversației, pentru că ești o companie cu un număr mic de angajați și ai metodele proprii de evaluare, astfel optarea pentru un VoIP ieftin ar fi alegerea perfectă.

Informează-te și citește recenzii

Nu trebuie să te grăbești să alegi primul furnizor care apare în căutările de pe Google sau cel care are tarifele cele mai mici. Pentru început poți investiga prezența pe care o are acesta online și calitatea ei. Încearcă să găsești cazuri mai puțin pozitive din istoria companiei, evaluează-le și vezi cum au fost soluționate. O altă metodă este verificarea compartimentului FAQ, pentru a vedea ce alte servicii aceștia oferă după vânzarea serviciului VoIP și dacă le respectă sau nu. Dacă ești dornic să sapi mai adânc, atunci poți citi pe forumuri recenziile despre aceștia sau comentariile și notele acordate de clienți pe rețelele sociale. 

Gestionarea apelurilor și servicii suplimentare oferite gratis

Este destul de ușor să găsești un furnizor care să-ți ofere metodele de comunicare unificate, dar mai complicat este atunci când vorbim despre funcțiile de gestionarea apelului, cum ar fi: apelul de așteptare, redirecționarea apelurilor și alte aspecte mai puțin obișnuite. Lucrurile date sunt esențiale, dacă îți dorești un sistem optimizat și bine gândit. Tu ești cel care plătește serviciile VoIP și dacă suma nu este mică, sigur ai dori o serie de servicii pentru care nu ar trebui să mai scoți bani din buzunar. Beneficii precum muzica de așteptare, salutul expertului, crearea cozilor de apel, numărul nelimitat de extensii, analiza datelor apelurilor, înregistrarea apelurilor, ar trebui să vină în set cu tariful pe care l-ai ales. Pe lângă prețul pachetului, verifică și funcțiile care sunt incluse în acesta. Spre exemplu în cazul companiei noastre — Sipuni, un lucru util oferit este și integrarea cu AmoCRM, pentru o mai bună optimizare a procesului de muncă.

Securitatea

Internetul nu este un teren prea bine reglementat, iar noi vrem să păstrăm toate datele despre companie în siguranță. Din acest motiv, ar fi bine să te gândești la cât de sigur este stocată informația despre activitatea afacerii tale. Așa cum telefonia IP funcționează pe baza transferului de informații online, atunci ar fi bine să te asigur că sistemul furnizorului este unul bine securizat.

Aspectele tehnologice VoIP pe care ar trebui să le iei în calcul

Evaluează calitatea conexiunii

Pentru aceasta este nevoie inițial să evaluați calitatea Internetului din companie. Dacă acesta vă pune la dispoziție o mare viteză de navigare, care este motivul calității proaste în timpul apelului? Asta poate însemna un lucru, că furnizorul VoIP a suprasolicitat rețeaua prin echipamentul neproductiv sau pentru că nu a fost setată corect sistemul, utilizând canalele de trafic cu o viteză redusă.

Verifică compatibilitatea cu smartphone-ul

Mulți furnizori de telefonie IP oferă posibilitatea utilizării telefonului mobil pentru convorbiri, dar nu toți. Chiar dacă aceștia au o aplicație, ar fi bine să verifici compatibilitatea acesteia cu sistemele de operare, pentru că s-ar putea ca nu toți angajații tăi să dețină un telefon cu sistem de operare Android, sunt unii care au iOS și invers. Deci, asigură-te că sistemul este compatibil în ambele cazuri.

Mai pui la dubii dacă ai nevoie de VoIP?

Te mai gândești dacă sigur ai nevoie să implementezi sistemul de telefonie IP?  Atunci îți confirmăm că nu mai trebuie să o faci, pentru că beneficiile sunt evidente și nu o singură companie a reușit să profite de acestea. Da, s-ar putea să fie greu să alegi un operator de încredere, dar dacă te informezi suficient și comunici cu potențialii parteneri, vei ajuta și la îmbunătățirea comunicării duse de către afacerea ta. Pe lângă posibilitățile oferite de aceasta, ca înregistrarea apelurilor, integrarea CRM, redirecționare, convorbiri și conferințe video, vei economisi o sumă de bani. Consultă prețurile telefoniei VoIP și alege tariful care te avantajează pentru a face alegerea potrivită pentru compania ta! Iar pentru a te asigura, poți încerca și versiunea gratis, disponibilă 14 zile, oferită de Sipuni.

Înapoi la listă